Brev til Mosegruppen fra Kai Knudsen, DN i Suså, marts 2000

Jeg forstår faktisk ikke Jesper Peterens placering i Mosegruppen, når en så kompetent person som Thorbjørn Stoltze deltager”, skrev den kendte dyrlæge fra radioprogrammet ”Spørg dyrlægen”, Kai Knudsen, i nedenstående brev fra 5. marts 2000, her som repræsentant for DNs lokalkomité i Suså.

 

Kai Knudsens afsluttende bemærkning er også værd at hæfte sig ved:

 

Lokalkomité Suså forsøger ikke at stille højere mål, end vi stadig har jordforbindelse. Det er vigtigt, hvis vi skal arbejde sammen med DN. Også med amtet ønsker vi en god dialog, med gode og overbevisende argumenter, der også “kan holde vand”, når den sidste samarbejdspartner, ejeren skal inddrages i projektet.”

 

Kai Knudsen beskriver her præcist hvorfor de senere års “naturbeskyttelsestiltag” er slået fejl: Fordi de alle er baseret på en konsensus-holdning til de naturødelæggende og lovbrydende moseejere.

 

Holmegaard Mose Komiteen vil forsætte med at sætte fokus på de mange bivirkninger der er ved dén naturbeskyttelsesholdning Kai Knudsen giver udtryk for i sit 8 år gamle brev: Udelukkende at beskytte naturen på de politisk og økonomisk magtfulde mosejeres betingelser.

 

Mosekomiteen mener, at der er langt bedre måder at beskytte Holmegaard Mose-områdets mishandlede natur på end de tvivlsomme resultater vi i de senere år har set komme ud af samarbejdet mellem Naturfredningsforeningen, moseejerne og myndighederne.

  

(September 2008)

Klik her. Derefter på ikon i højre hjørne nederst

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *