Vigtigt brev til DN 16. oktober 1998

Naturfredningsforeningen reagerede med en mur af tavshed, da man i efteråret 1998 modtog brevet her fra Jesper Petersen med forslag om sammen om at offentliggøre en rapport om et af Danmarkshistoriens bedst dokumenterede eksempler på komplet lovløse forhold for højt klassificeret dansk natur.

Indenfor godt og vel et år efter modtagelsen af dette brev sørgede ledende kræfter i Naturfredningsforeningen for at Jesper Petersen blev kørt ud på et sidespor i DNs Mosegruppen, efter at han i 1997 og 98 havde været med til at starte og tegne denne gruppe. Fra Mosegruppen forsvinder samtidig en række andre medlemmer. Bl.a. Kai M. Nielsen, der var med til at starte DNs første fredningssag i Holmegaard Mose i 1978.  Samt Holmegaard lokalkomités lokalkomiteformand Paul Friis. Ind på scenen træder nye folk; bl.a. Bo Håkansson, Rune Larsen og Thorbjørn Stoltze, der som fod i hose passer til DN-ledelsens ønske om udelukkende “at se fremad” og lydigt samarbejde med de politisk magtfulde moseejere samt myndigheder.

Den underdanige konsensuspolitik har siden årtusindskiftet styret DNs og myndighedernes “naturbeskyttelses-arbejde” i Holmegaard Mose-området. Prisen har været høj både økonomisk (for skatteborgerne – og den risikerer at blive endnu højere) samt retssamfundet og naturens retssikkerhed, der har betalt en meget høj pris for en overfladisk set positiv udvikling.

Vinderne er først og fremmest moseejerne, der har god grund til at grine hele vejen hen til banken.

(oktober 2008)

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *