Fotos

Slåningsmassakre i 100 hektar braklagte enge i sommeren 2008

 

I begyndelsen af juli 2008 blev op mod 100 hektar braklagte enge rundt om Røde Bro slået, hvorved et stort antal fugle og dyr fik pulveriseret deres reder med æg og afkom.

Blandet andet den sjældne græshoppesanger som ses på billedet her, taget lige nordvest for Røde Bro af Bo Tureby i slutningen af maj. 5 uger senere var græshoppesangerens yngleområde – og yngel – pist væk

 

Klik for større billede

 

I januar og februar 1997 uddybede Gisselfeld ulovligt 6 km. vandløb i Sydsjællands største ferske engområde, Porsmosen til stor skade for de EU-beskyttede fugleværdier her.

Året efter introducerede den kontroversielle ledelse på det store gods så en særlig naturskadelig slåningspolitik: nyopvokset vegetation i enge, naturskove og langs vandløb blev klippet på steder – og på tidspunkter af året – hvor det aldrig var sket før. Som det se på billederne ovenfor fra juni 1998. Samt billedet nedenfor fra samme tidspunkt.

 

Klik for større billede

 

Den vestlige del af centralvejen i Tuerne 12. april 2009. I flere uger er cirka 200 meter af skovbevoksningen langs vejen blevet kraftigt beskåret med larmende motorsave. På det værst tænkelige tidspunkt i forhold til (sjældne) ynglefugle som f.eks. trane.
Beskæringen er meningsløs, bortset fra for områdets mange jægere, der ønsker køremulighed i bil samt gode skydekorridorer når de fra 16. maj og to måneder frem jager råbukke.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *