Gisselfeld gods oversprøjter naturtalsmand med gift

Pressemeddelelse, 19. juni 2018:

”En afskyelig handling”, ”afstumpet”, ”modbydeligt”.

Sådan lyder nogle af reaktionerne på en Gisselfeldstraktorførers forsøg på at køre talsmanden for Holmegaard Mose Komiteen ned med en sprøjtevogn.

En større giftoversprøjtning slap han dog ikke for. Og efterfølgende kvalme, hovedpine og smerter i lungerne.

”Jeg gik selvfølgelig i bad med det samme og skiftede tøj. Men blev ved med at lugte af gift i lang tid bagefter, fordi jeg havde indåndet det”, fortæller Jesper Petersen.

Efterfølgende konsulterede han sin egen læge, der henviste til giftlinjen på Bispebjerg Hospital. Hvor man havde man brug for at kende den type af gift der var tale om. Hvilket godset Gisselfeld Kloster imidlertid ikke ville oplyse.

Føreren af sprøjtevognen afbrød forbindelsen, da Jesper Petersen ringede ham op (hør optagelsen via link herunder)

Også godsforvalter Jens Risom afviste efterfølgende at oplyse hvad slags gift der var tale om.

Om episoden fortæller Jesper Petersen:

”En bisværm havde slået sig ned i kanten af min have og jeg havde netop fået lokket den ind i et tomt bistade, som jeg havde flyttet hen ved det blommetræ, hvor sværmen havde sat sig. Da Gisselfelds sprøjtevogn kort tid efter kom kørende rundt om min have, skyndte jeg mig ud af huset og signalerede med vink på ca. 30 meters afstand til traktorføreren om at stoppe, hvilket han besvarede med en tydeligt løftet arm. Så jeg begav mig derfor i raske skridt ud i kornmarken frem mod traktorførerhuset, for at forklare ham nærmere om bierne, idet jeg naturligt forventede at han ville stoppe, når han nåede frem til mig. Til min forfærdelse stoppede han imidlertid ikke, men fortsatte for uformindsket hastighed, så jeg endte med at måtte springe for livet, for ikke at blive ramt af den lange sprøjtearm, der rager ca.15 meter ud til hver side.

Jeg nåede lige akkurat tilbage i kanten af min have, inden sprøjtevognen passerede få cm. fra min have og bistadet. Men bier og mig selv blev oversprøjtet med gift, forværret af at vinden var i stik øst og frisk. Trods bad og tøjskift hurtigt efterfølgende lugtede det grimt og føltes ubehageligt længe efter.”

”Gisselfelds traktorfører opførte sig i øvrigt stik modsat sidste år”, tilføjer Jesper Petersen.

”Ringede hensynsfuldt til mig og min familie, efter at han havde sprøjtet rundt om vores hus og set, at der var kommet gift på noget af vores børns legetøj, der lå i kanten af marken, for at advare om at børnene ikke måtte røre ved det. Og da han ikke fik fat i os, fik han godskontoret til at skrive en mail. Forleden oversprøjtede ham så mig, muligvis med den samme gift!”

Bispebjerg Hospitals giftlinje har henvist Jesper Petersens til en nærmere undersøgelse på Arbejdsmedicinsk Klinik efter flere dage med vedvarende lungesmerter.

Jesper Petersen har politianmeldt Gisselfelds traktorfører for at bringe hans liv og førlighed i fare.

Mangeårig talsmand for Gisselfelds Venner, Lars Maach, siger:

”Det er svært at se dette som andet end endnu en bevidst hævnaktion fra Gisselfelds side mod Jesper Petersen, fordi han som journalist og naturtalsmand igen og igen har dokumenteret den nye Gisselfeldledelses store naturødelæggelser. For at øge indtjeningen – ikke mindst til den nye ledelse – kasserede man f.eks. i 1996 det dengang meget visionære arbejde med at omlægge hele Gisselfelds ca. 1000 hektar store landbrug til økologisk drift.”

Se video – af bistade og Gisselfelds sprøjtning midt om natten, 12 timer efter at Jesper Petersen var blevet oversprøjtet med gift – her

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *